F1-konkari: formulakisa vaarassa peruuntua kokonaan – ”Mahdotonta meille”

© Kuva: Getty Images

Entisen F1-kuljettajan Jan Lammersin mukaan Hollannin GP joudutaan mitä todennäköisimmin perumaan kokonaan tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi.

Kansainvälinen COVID-19-kriisi on pakottanut autourheilun kuninkuusluokan perumaan tai siirtämään jo yhdeksän kisaa.

Koko kevät on siivottu tyhjäksi kisoista, eikä alkukesänkään tilanne näytä juurikaan valoisammalta.

Hollannin GP oli alun perin määrä ajaa 3. toukokuuta. Se jouduttiin kuitenkin siirtämään hamaan tulevaisuuteen Alankomaiden viranomaisten jatkettua kokoontumisrajoituksia.

Kisajärjestäjille työskentelevän Lammersin mukaan kilpailun ajaminen edes myöhemminkään tänä vuonna on epätodennäköistä.

– On odotettava ja katsottava, mitä vaihtoehtoja meille tarjotaan. En kuitenkaan usko sen olevan todennäköistä, että se olisi mahdollista tänä vuonna. Sellaista se vain on. F1 ja FIA ovat nyt miltei mahdottoman tehtävän edessä yrittäessään tehdä edes jonkinlaista kisakalenteria tälle vuodelle, hollantilainen harmitteli De Telegraaf -lehdelle.

Formulaveteraanin suurimmat ongelmat Hollannin osakilpailun osalta ovat käytännön järjestelyt, joita kisan järjestäminen keskellä pandemiaa vaatisivat.

– Emme ole miettineet skenaarioita, joissa etäisyyttä pitäisi pitää 1,5 metriä tai ajaa ilman yleisöä. Se on mahdotonta meille emmekä halunneet esittää epämääräisiä suunnitelmia tai keksiä epämääräisiä vastauksia, Lammers korosti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.