Terveydenhuollon koronakriisiavuksi ryhtynyt McLaren julkaisi lausunnon toimistaan

© Kuva: Getty Images

McLaren vahvisti tuoreessa tiedotteessaan tutkivansa yhteistyössä Iso-Britannian terveydenhuollon kanssa olisiko autoyhtiöllä mahdollista auttaa respiraattorien valmistamisessa.

Koronaviruspandemia on iskenyt rajusti Brittien saarille. Sairastuneita on kymmeniä tuhansia. Terveydenhuoltojärjestelmä on niin rajulla koetuksella, ettei kaikille tahdo riittää hoitoa.

Britannian hallitus pyysi vasta julkisesti apua kaikilta yrityksiltä ja organisaatioilta elintärkeiden lääketieteellisten materiaalien, laitteiden ja varusteiden valmistuksessa.

F1-tallistaan ja urheiluautoistaan tunnettu McLaren riensi viranomaisten tueksi. Brittifirma selvittää parhaillaan, voitaisiinko heidän tehtaillaan alkaa valmistua hengityskoneita tai ainakin niiden osia.

– Olemme täysin keskittyneitä projektiin, mutta ottaen huomioon aikarajoitteet ja haasteen suuruuden emme pysty vastaamaan kyselyihin siitä, kuinka auttaa tai osallistua, McLaren korosti tiedotteessaan.

– Jos uskot organisaatiosi voivan auttaa, ota yhteyttä Britannian hallitukseen. He ottavat yhteyttä, brittiyhtiö kehotti.