Miksi F1:ssä nähdään niin vähän italialaiskuskeja? Kimi Räikkösen tallitoverilta selkeä vastaus

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeon kuljettajan Antonio Giovinazzin mukaan F1-sarjassa ajaa nykyisin niin vähän italialaisia puutteellisen rahoituksen vuoksi.

Kaikki tietävät, ettei autourheilun kuninkuusluokkaan nousta pelkällä lahjakkuudella nykyisin enää kuin äärimmäisen harvoin.

Yleensä jokainen kuskilupaus tarvitsee taustajoukkoihinsa rahakkaita sponsoreita, jotka tukevat matkassa kohti autourheilun kovinta kärkeä.

Vaikka F1-sarjasta löytyykin eri kansallisuuksia joka lähtöön, ovat italialaiset kuskit nykyään melkoinen harvinaisuus. Edes formuloiden kuuluisin talli Ferrari ei tahdo löytää tarpeeksi hyviä kotimaisia kuskeja riveihinsä.

Tällä hetkellä F1:n ainoan italialaiskuskin mielestä syy tilanteen takana on selvä – saapasmaan kuskikyvyiltä puuttuvat edellä mainittu taloudellinen tuki.

– Moottoriurheilussa pohja on hyvin tärkeä ja tuo pohja alkaa rahasta. On oltava paljon rahaa päästäkseen pitkälle moottoriurheilussa. Minunkin oli hankittava paljon rahaa itselleni useita kertoja päästäkseni F1:een, Giovinazzi sanoi Racingnews365-julkaisulle.

– Tuon rahan löytäminen ei ole kuitenkaan mahdollisesti kaikille, varsinkin kun lapsen ajattaminen jo varhaisestä iästä lähtien on todella kallista, Alfa-kuski harmitteli.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.