Koronavirus voi viedä Kimi Räikköseltä sauman nousta kaikkien aikojen ykköseksi F1-tilastossa

© Kuva: Getty Images

Koronaviruspandemia saattaa estää Kimi Räikkösen ennätysjahdin.

Räikkösellä on mahdollisuus nousta tällä kaudella kautta aikojen eniten Formula 1 -kilpailuja ajaneeksi kuljettajaksi. Räikkösellä on tällä hetkellä 312 kisastarttia, kun tilastoa johtavalla Rubens Barrichellolla on kymmenen enemmän.

Räikkönen tarvitsisi siis vielä 11 kisastarttia, jotta hän voisi ohittaa Barrichellon tilastossa. Tällä Formula 1 -kaudella piti ajaa 22 kilpailua, mutta kahdeksan kilpailua on jo jouduttu perumaan koronaviruspandemian takia.

Kilpailulle pyritään etsimään tilaa syksyltä, mutta on pandemian jatkuessa kisamäärä voi jäädä todella alhaiseksi. Toistaiseksi F1-johtajat ovat haaveilleet vähintään 15 kilpailun kaudesta.

40-vuotiaan Räikkösen F1-sopimus Alfa Romeon kanssa päättyy tähän vuoteen.