F1-tallien epämääräisiin suhteisiin vaaditaan selvyyttä – ”Olemme huolissamme”

© Kuva: Getty Images

McLaren vaatii FIA:ta selventämään sääntöjään F1-tallien välisistä yhteistyösuhteista, joiden brittitalli katsoo olevan liian epämääräisiä.

Moni formulatalli tekee keskenään sekä teknistä että taloudellista yhteistyötä. Tunnetuin esimerkki mallista on Alpha Tauri, joka on ollut aina Red Bullin sisartalli.

Monet muutkin pienemmät tallit ovat myös liitossa suurempien valmistajien kanssa.

Williams ja Racing Point käyttävät Mercedeksen moottoreita ja vaihdelaatikoita. Haas ja Alfa Romeo saavat koneita ja muita osia Ferrarilta.

McLaren on itsekin yhteistyössä Renault’n kanssa. Huolimatta kuvion yleisyydestä brittitalli kokee talliliittojen pelisääntöjen olevan liian epäselviä.

– FIA:n on varmistettava, että se on pelin päällä. (On varmistettava, että) kahden tallin välinen yhteistyö mahtuu aina sääntöjen sisään eikä anna isommalle tallille mahdollisuutta hyötyä asioista, joita tapahtuu pienemmän tallin sisällä, McLaren-pomo Andreas Seidl vaati Motorsport Week -julkaisun haastattelussa.

– Tiedämme kaikki näistä esimerkeistä, joita näkyy myös lehdissä. Ihmiset kiertävät talleissa tai juttelevat keskenään kahvikoneen luona. Tämä on jotain, josta olemme huolissamme, itävaltalainen korosti.

Lähde: Motorsport Week


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.