McLarenin entinen mekaanikko Marc Priestley kertoo Motor Mouth -podcastissa Unkarin GP:n 2007 olleen se hetki, kun Lewis Hamiltonin ja Fernando Alonson välit tuhoutuivat lopullisesti.

Tuon kisan aika-ajoissa McLaren päätti ottaa molemmat kuljettajat yhtä aikaa hakemaan pehmeät renkaat. Aikaa ei ollut paljon, joten tarkoitus oli vaihtaa molempien renkaat nopeasti.

Alonso tuli ensiksi ja järjesteli melkoisen show’n. Espanjalainen ei liikahtanutkaan saatuaan uudet renkaat, millä hän varmisti, ettei Hamilton ehtisi enää nopealle kierrokselle. Taktiikka toimi, ja Alonso nappasi paalupaikan.

Priestley, joka työskenteli tuolloin tallissa, näki koko tapahtumasarjan aitiopaikalta. Häneltä itseltään ei sen hetken jälkeen löytynyt enää kunnioitusta kaksikolle.

– Olin yksi niistä, jotka yrittivät laittaa hänet siitä liikkeelle. Tilanne oli ihmeellinen. En tajunnut, miksi hän teki niin, mutta pian sen jälkeen tajusin tilanteen laidan, Priestley sanoi.

– Menetin kunnioituksen molempiin kuljettajiin. He molemmat olivat osallisena siinä prosessissa. En voinut kuitenkaan olla ihailematta sitä, että Alonso osasi olla paikallaan juuri oikean ajan pakottaakseen Hamiltonin ulos ja saadakseen itse toisen kierroksen.

Seuraavaksi kaudeksi Alonso lähti takaisin Renaultille, ja hänen paikkansa McLarenilla otti Heikki Kovalainen.