F1-johtaja kommentoi puheita Mercedeksen lähdöstä – vetosi suuruudistukseen

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn vakuuttaa, ettei Mercedeksen lähdöstä ole syytä olla tällä hetkellä huolissaan.

Talven mittaan formulapiireissä on liikkunut paljon huhuja saksalaisyhtiön aikeista jättää autourheilun kuninkuusluokka.

Mercedeksen suunnitelmien taustalla on huhuttu olevan emoyhtiönsä Daimlerin uuden johtomiehen Ola Källeniuksen haaveet kustannusten leikkaamisesta.

Brawn ei kuitenkaan hermoile Mercedes-johdon mietteistä. Formulakonkari uskoo ensi vuonna F1:ssä voimaan tulevan budjettikaton maistuvan saksalaistallille.

– En näe mitään merkkejä siitä, että menettäisimme Mercedeksen. Heidän johtokuntansa tasolla pidetään siitä, mitä tapahtuu sillä heillä on varmuutta asioista, englantilainen vakuutteli Motorsportille.

– Aina, kun Toto menee Mercedeksen johtokunnan puheille joka talvi hän pyytää suurempaa budjettia, sillä hän tarvitsee sitä voittaakseen. Mitä he sanovat? Ei, sillä emme halua antaa sinulle enempää, koska emme halua voittaa enää?

– Nyt he tietävät, mitä he tulevat kuluttamaan. Viesti on tullut läpi, että he haluavat kulukontrollia ja tietää, mitä heidän tarvitsee kuluttaa F1:ssä, Brawn sanoi.

Lähde: Motorsport