Pirelli-pomo paljasti vihdoin nolon syyn uusien renkaiden hylkäämiselle: ”Tallien olisi pitänyt avata kehitystyö uudestaan”

© Kuva: Getty Images

Pirellin Formula 1 -pomo Mario Isola myöntää F1-talleilla olleen painava syy Pirellin uusien renkaiden hylkäämisen suhteen. Uusien renkaiden profiili ei olisi toiminut autojen kanssa, mihin ne oli suunniteltu.

F1-tallit äänestivät yksimielisesti Pirellin suunnittelemien kauden 2020 renkaiden hylkäämisestä joulukuussa. F1-sarjassa ajetaan näin ollen kauden 2019 renkailla myös tänä vuonna.

Isola on aiemmin arvostellut tallien ratkaisua hylätä renkaat, ja hän on nostanut esiin muun muassa vanhojen renkaiden ylikuumenemisongelman uusissa autoissa (uutinen).

– Vuoden 2020 renkaiden testit tulivat aika myöhään. 2020 renkaiden profiili on sen verran erilainen takaosassa, että se olisi vaikuttanut auton pitovoimaan. Tallien olisi tällöin pitänyt avata kehitystyö kauden 2020 autojen kanssa uudestaan ja muovata auton profiilia sopivammaksi uusille renkaille, Isola kertoo Crashin haastattelussa.

Pirelli voi nostaa vanhojen renkaiden ilmanpaineita. Sen pitäisi auttaa jonkin verran ongelmien kanssa.

– Se on mahdollista ja se on käytännössä varmaa, että me nostamme hieman lähtöpaineita suorituskyvyn parantamiseksi. He (tallit) eivät voi kuitenkaan olettaa sen vähentävän ylikuumenemista tai rengaskulumaa. Siihen vaikuttaminen ei ole mahdollista.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.