Jari-Matti Latvala menetti tallipaikkansa rallin MM-sarjasta, kun Toyota ei tehnyt suomalaisen kanssa enää jatkosopimusta kaudesta 2020. Työttömäksi jääminen oli raskas pala viime vuosikymmenen menestyneimmälle suomalaiselle rallikuskille.

– Totta kai se oli ensin aika kova pettymys, ja meni viikko suurin piirtein siinä, että sai itsensä taas nostettua siitä ylös, Latvala sanoi MTV:n haastattelussa.

Rallin MM-sarja käynnistyy tammikuun lopussa Monte Carlon MM-rallilla. Latvalalta jää MM-osakilpailu vasta toistamiseen väliin 13 vuoden aikana. Edellisellä kerralla syynä oli loukkaantuminen, kun hän ei ollut viivalla Argentiinassa 2012.

– Tässä on ollut kysymyksiä, että lähdenkö Monteen, mutta sen verran olen kuljettaja ja ajohalut ovat niin kovat, että ei pysty lähtemään katsomaan, Latvala summasi.

Toyotan koko kuskipaletti meni uusiksi, kun maailmanmestari Ott Tänak vaihtoi Hyundaille omasta tahdostaan. Kris Meeke jäi Latvalan tapaan ilman sopimusta. Alkavalla kaudella Toyotalla ajavat Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans.