Monta F1-ennätystä rikkoutumassa ensi kaudella – Kimi Räikkösellä mahdollisuus nousta kaikkien aikojen ykköseksi kahdella eri mittarilla

© Kuva: Getty Images

Tulevalla Formula 1 -kaudella on rikkoutumassa mahdollisesti useita Formula 1 -ennätyksiä.

Alfa Romeon Kimi Räikkösellä on mahdollisuus rikkoa parikin ennätystä tulevalla kaudella.

Eniten F1-startteja

Kimi Räikkönen, 40, on startannut urallaan 312 kilpailuun. Kärkisijaa pitää hallussaan Rubens Barrichello, joka lähti urallaan 322 kilpailuun. Jos Räikkönen ajaa kaikki kauden kilpailut, hän nousee Barrichellon ohi Itävallan GP:ssä kesäkuussa.

Eniten pistesijoja

Sekä Lewis Hamilton että Kimi Räikkönen voivat rikkoa F1-legenda Michael Schumacherin ennätyksen pistesijoista F1-sarjassa. Schumacher oli urallaan 221 kertaa MM-pisteillä. Räikkönen ja Hamilton ovat molemmat kahdeksan pistesijan päässä saksalaisesta.

Kisoja voitettu johtaen jokaista kierrosta

Lewis Hamilton nousee ennätystä pitävän Ayrton Sennan ohi, jos hän voittaa yhdenkin kilpailun johtaen jokaista kierrosta. Viime kaudella Hamilton onnistui tuossa tempussa viisi kertaa.

Eniten paalupaikkoja yhdessä kilpailussa

Jos Hamilton nappaa paalupaikan kauden avauskilpailussa Australiassa, hän ottaa ennätyksen nimiinsä. Seuraava paalupaikka olisi Hamiltonille jo yhdeksäs Albert Parkilla. Tällä hetkellä brittikuski on tasoissa Sennan ja Schumacherin kanssa.