Autojättiläinen myöntää: 15 miljoonan investointi F1-talliin valui hukkaan – ”Tekninen johtomme oli heikkoa”

© Kuva: Getty Images

Renault’n F1-tallin päällikkö myöntää autoyhtiön 15 miljoonan punnan investoinnin jääneen hyödyntämättä kunnolla.

Ranskalainen autovalmistaja päätti panostaa viime vuonna toden teolla formula ykkösten tehdastalliinsa. Enstonessa sijaitsevaa tehdasta uudistettiiin ja henkilöstön määrää nostettiin jopa 750 työntekijään.

Tavoitteena oli Renault’n profiilin kohotus nousulla mukaan mestaruustaistoon. Toisin on kuitenkin käynyt – MM-taistosta ei irronnut kuin viides sija. Keskikastin herruuskin meni pienemmällä budjetilla pyörivälle McLarenille.

Sijoituksien arvo oli jopa 15 miljoonaa puntaa eli lähemmäs 18 miljoonaa euroa. Nyt Renault’n formulajohto myöntää, ettei rahoja hyödynnetty oikein.

– Puhumme paljon luvuista ja henkilöstömääristä, kuten siitä kuinka Enstonessa on nyt 750 ihmistä. Se on valtava määrä ja sijoituksia on ollut paljon – jopa 15 miljoonaa. Kaikkea tuota pitäisi kuitenkin ajaa voimalla. Tunsimme, että tekninen johtomme oli heikkoa, tallipomo Cyril Abiteboul huokaisi Motorsportille.

Teknisen osaamisen puutteeseen reagoitiin rekrytoimalla entinen McLaren-insinööri Pat Fry johtamaan kehitystyötä.

– Meiltä näytti puuttuvan jotain tallin teknisen johdon osalta ja kyvyssä käyttää kaikkia resursseja, jotka saimme kerättyä. Se johti Patin palkkaukseen, Renault-johtaja harmitteli.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.