Löytääkö Ferrari porsaanreiän? Rengastesti mielenkiintoiseen aikaan, sääntöjen pitäisi estää edun saanti

© Kuva: Getty Images

Ferrari testaa tulevia F1-renkaita ensi vuoden puolella. Testi järjestetään mielenkiintoiseen aikaan ensi kauden valmisteluja ajatellen.

Italialaistalli ottaa tuntuma kaudella 2021 esiteltäviin 18-tuumaisiin renkaisiin Espanjan Jerezissä helmikuun 8. päivä. Ferrari julkaisee uuden autonsa tästä kolme päivää myöhemmin, talvitestien käynnistyessä 18. helmikuuta.

Ensihätään voisi luulla Ferrarin saavan tästä hyötyä kauden 2020 autonsa kanssa. Sarjan säännöt rajaavat tämän kuitenkin tiukasti. Auton täytyy olla joko kausien 2018 tai 2019 malli, eikä siihen saa tehdä muutoksia, joista voisi olla hyötyä 2020-version kanssa.

Lisäksi erilaiset sensorit ja datamittaukset täytyy valjastaa tuottamaan tietoa vain uusista renkaista ja vanteista. Paperilla Ferrarille ei pitäisi siis olla tarjolla juuri mitään hyötyä testin ajankohdasta.

Mercedes suoritti rengastestinsä tämän kauden päätteeksi Abu Dhabissa. Lisäksi Renault ja McLaren testaavat uusia renkaita tulevissa talvitesteissä.