F1-sarjan ulkopuolella erinomaista komeaa uraa tätä nykyä luova Nyck de Vries paljastaa olleensa lähellä formulauransa lopettamista pari vuotta sitten.

Tällä kaudella Formula 2 -sarjan mestaruuden voittanut hollantilainen jatkaa uraansa Formula E -sarjan yhtenä kärkikuljettajista. Lisäksi miehestä on kuoriutumassa kstävyyskilpailuiden tulevaisuuden nimi.

Nyt kaikki on kunnossa, mutta vain kaksi vuotta sitten tilanne oli täysin toisenlaista.

McLarenin junioriohjelmassa paitsioon ajautuneen de Vriesin kausi Formula 2 -sarjassa oli sujunut takkuisasti. Kun miehen Rapax-talli ajautui talousvaikeuksiin vaihtaen miehen maksukuskiin, ajatteli de Vries luovuttaa.

– Kausi oli todella vaikea, oikeastaan pelkkää selviytymistä. Nyt ajateltuna se oli käännekohta uralleni, sillä mietin tuolloin tosissani formula-ajojen lopettamista ja vaihtamista GT-autoihin tai vastaaviin, de Vries paljastaa Autosportille.

Prema-tallin sopimustarjous F2-ajopaikasta kaudeksi 2018 sai de Vriesin yrittämään vielä kerran. Se kannatti, sillä otteet paranivat, ja tänä vuonna hän voitti mestaruuden ART-tallissa.

Paikkaa F1-sarjasta ei silti heltynyt, eikä hollantilainen ole enää liioin McLarenin riveissä.

Formula 2 -mestari jäi ilman F1-paikkaa – sivaltaa maksukuskeja: ”Ei riitä, että ajaa itse hyvin”