F1-toimittajalta murska-arvio tallin toiminnasta: ”Ovatko he hulluja?”

© Kuva: Getty Images

Venäläisen Match TV:n Formula 1 -toimittaja Alexei Popov antoi Williamsille rutkasti risuja ensi kauden kuljettajavalinnasta. Williams pestasi 24-vuotiaan Formula 2 -kuljettajan Nicholas Latifin toiseksi kilpakuljettajakseen ensi kaudelle.

Latifin nousu Williamsille on pitkälti hänen isänsä rahojen ansiota. Kanadalaiskuskin isä on miljardööri Michael Latifi, joka on McLarenin osaomistaja.

– Minulla ei ole mitään Latifia vastaan. Hän voi olla mukava heppu, mutta hän ajoi Formula 2:ta neljä vuotta eikä voittanut mestaruutta, Popov sanoi.

Lisäksi Popov antoi kritiikkiä Williamsin ratkaisulle tämän viikon rengastesteissä, joissa kuljettajapaikat jakautuivat myös rahan mukaan. Israelilaiskuski Roy Nissany ajaa ensimmäistä kertaa F1-autoa tulevana keskiviikkona. Nissany saa koko päivän, kun Latifi ja George Russell joutuvat jakamaan tiistain ajovuorot.

– Testi kestää vain kaksi päivää. Russell on ajanut yhden kauden F1:tä ja Latifi on ajanut kuusi perjantain harjoitusta, mutta he antavat kokonaisen päivän Nissanylle, koska hän tuo rahaa. Ovatko he hulluja? Popov kyseenalaisti.

Lähde: grandpx.news