Entisen F1-kuljettajan Karun Chandhokin mielestä Red Bullin lähivuosien huonoin ratkaisu oli päästää irti Carlos Sainzista.

Vielä muutamia vuosia sitten energiajuomayhtiöllä varsin mainio käsi kortteja. Red Bullin ja Toro Rosson riveissä nähtiin Sebastian Vettelin, Mark Webberin, Daniel Ricciardon, Jean-Eric Vergnen ja Sainzin kaltaisia tulevaisuuden tähtikuskeja.

Ajan myötä kaikki heistä vaihtoivat kuitenkin maisemaa. Red Bullin kuskivarannot ehtyivät niin pahasti, että sen oli palkattava takaisin jo kertaalleen potkut saanut venäläishylkiö Daniil Kvjat.

Chandhokin mielestä itävaltalaisfirman räikein virhe oli antaa Sainzin karata näpeistään.

[readmore from=”red bull”]

Espanjalaiskuski alkoi esitellä pian vahvoja otteita löydettyään tiensä McLarenille. Tänä vuonna mies oli yksi keskikastin parhaista piloteista.

– Miksi he eivät ottaneet Sainzia takaisin? Siihen oli mahdollisuus, kun hänen jaksonsa Renault’lla päättyi. He kuitenkin valitsivat Gaslyn (Pierre). Kun tätä katsoo nyt taaksepäin, oli se todella väärä ratkaisu, Chandhok latasi Motorsport Magazinen haastattelussa.

– On mietittävä, olivatko he unessa? Homma meni pieleen, kun he luulivat, ettei heillä tarvitsisi enää sijoittaa kuskeihinsa, intialainen taivasteli.

Lähde: Motorsport Magazine