Valtteri Bottakselle on vaihdettu kokonaan uusi voimanlähde kauden päätösviikonloppuun. Tämä tarkoittaa suomalaiselle kovaa päivätyötä Abu Dhabin osakilpailuun.

Kuten aiemmin epäilimme, joutui Mercedes vaihtamaan Bottakselle kokonaan uuden voimanlähteen Brasiliassa hajonneen tilalle. Koska usean osan kohdalla ylittyi sääntöjen määrämä kolmen yksikön kausirajoitus, kasvoi lähtöruuturangaistusmäärä niin suureksi, että se pakottaa Bottaksen starttaamaan automaattisesti joukon perältä.

Kyseessä ei ole kuitenkaan startti varikolta, vaan Bottas voi lähteä matkaan viimeisestä lähtöruudusta. Mercedes saattaa kuitenkin hyödyntää varikkostartin suomat taktiset edut, laittaen suomalaisen matkaan muiden perään.

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

@MercedesAMGF1
NEWS: @ValtteriBottas will take a fresh Power Unit for this weekend’s #AbuDhabiGP

As a result, he’ll take a penalty and will start from the back of the grid.

Looks like we’ve got some passing to do on Sunday, VB! 👊