Valtteri Bottas on joutumassa ottamaan käyttöönsä kauden neljännen voimanlähteen kauden päätöskisaan Abu Dhabissa. Tämä tarkoittaisi Mercedeksen suomalaiskuljettajalle lähtöruuturangaistuksia ja takaa-ajomatkaa.

Bottaksen matkanteko jäi edellisessä Brasilian osakilpailussa kesken moottoriongelman seurauksena. Kuljettajat saavat käyttää kauden 21 kisaviikonlopun aikana vain kolmea eri voimanlähdettä ilman rangaistuksia, mutta Bottaksen osalta kilometrit ovat tulleet täyteen kaikkien komponenttien kohdalla.

Mikäli Bottakselle isketään kiinni kokonaan uusi voimanlähde, on edessä startti sunnuntaina porukan perään varikolta. Hyvänä puolena Bottas saisi käyttöönsä Mercedeksen päivitetyn version voimanlähteestä, mikä tuottanee suuren tehoedun muihin kilpailijoihin nähden.

Mercedes ei ole vielä vahvistanut Bottaksen moottoriremonttia.

Abu Dhabin GP – TV-lähetysajat, tulokset, uutiset, kaikki tarpeellinen!