Mercedes-taktiikkapomo: Lewis Hamiltonin F1-autoon unohtuivat väärät säädöt päälle Teksasissa – valotti erikoista tilannetta

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen strategiajohtajan James Vowlesin mukaan Lewis Hamiltonin epäonnistuminen Teksasin aika-ajoissa johtui teknisestä lapsuksesta.

Jos ihmeitä ei tapahtuisi, Hamilton voittaisi maailmanmestaruuden Austinissa. Brittitähti oli kaavaillut täydellistä voittoa kuorrutuksena kakun päälle.

Kaikki ei mennyt kuitenkaan aivan suunnitelmien mukaan. Hamilton sähläsi aika-ajoissa jääden vasta viidenteen lähtöruutuun sunnuntain kisaan.

Nyt Mercedeksen taktiikkapamppu valotti syytä erikoisille vaikeuksille taistossa paalupaikasta. Vowlesin mukaan Mercedeksen mekaanikot olivat unohtaneet yhden kytkimen Hamiltonin ohjauspyörässä väärään asentoon.

– Hänen käden allaan on pieni kytkin, joka säätää moottorijarrutusta. Tavallisesti sen päällä on suojus. Nyt kävi niin, että suojus oli kopautettu vahingossa pois kytkimen päältä, englantilainen taustoitti Reutersille.

– Aina, kun hän käänsi ohjauspyörää, hän vaihtoi vahingossa moottorijarrutuksen asetusta. Se johti suorituskyvyn menetykseen kierroksen loppua kohden. Mekaanikot huomasivat sen heti toisen auton palatessa, mutta ensimmäinen veto oli tietenkin jo pilalla, Vowles kertoi.

 

Hamilton ajoi kaikesta huolimatta viidennestä lähtöruudusta toiseksi sunnuntain kisassa ja voitti maailmanmestaruuden. Kilpailun voiton vei paalulta startannut Valtteri Bottas.

Lähde: Reuters


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.