Kimi Räikköselle komea arvosana Autosportin arviossa – kymppejä viuhui urakalla

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen sai ansaitsemansa kehut Brasilian GP -viikonlopun suorituksesta. Autosportin perinteisissä arvioissa yllätyksellisen kisan tulokset näkyivät myös arvosanoissa.

Aika-ajoissa yhdeksänneksi venynynyt Alfa Romeon suomalaiskuski oli yksi tapahtumarikkaan kisan yllättäjistä. Räikkönen ajoi ruutulipulle viidentenä, nousten Lewis Hamiltonin rangaistuksen myötä neljänneksi.

KUUNTELE: Kimi Räikkösen tiimiradioviesti julki – suomalainen pettynyt supersuorituksesta huolimatta – karvaus vain korostui myöhempien tapahtumien vuoksi

Väkevä esitys ja paluu pisteille palkittiin arviossa kiitettävällä yhdeksiköllä.

– Erinomaista työtä viikonloppuna. Ei voi olla tosin miettimättä, että täydellisellä suorituksella hän olisi voinut ohittaa Carlos Sainzin ja nousta podiumille.

Räikkösen edelle yltänyt kisan kärkikolmikko saikin arvosanakseen täyden kympin. Max Verstappen ajoi paalulta voittoon ohittaen kisassa Lewis Hamiltonin kahdesti. Pierre Gasly ajoi Räikkösen tavoin erinomaisesti sekä aika-ajoissa että kisassa, napaten ansaitun kakkossijan. Sainz nousi puolestaan lopulta kolmanneksi lähdettyään matkaan joukon perältä moottoriongelmien vuoksi.

Hamilton sai arvosanakseen kahdeksikon, samoin kuin toinen kolaroinut Ferrari-kuski Charles Leclerc. Sebastian Vettel sai puolestaan risuja ja arvosanakseen vaivaisen nelosen.

Valtteri Bottaksen vaikea viikonloppu päättyi keskeytykseen moottoririkon vuoksi, mutta jo ennen sitä tukkoinen vauhti aika-ajoissa ja suhteessa tallikaveriin ei voinut olla näkymättä arviossa.

– Ei perinteinen Bottas-viikonloppu, mutta ilman moottoririkkoa hän olisi saanut hyvähkön sijoituksen ja nopeimman kierroksen, kuutosen arviossa kuuluu.

LUE MEIDÄN ARVIOMME: SuomiF1 arvioi Brasilian GP:n topit ja flopit: Ikimuistoinen GP tarjosi konnia ja sankareita