Bugi tuhosi podiumin? F1-tallissa harmitellaan, surkea tulos olisi voinut olla paljon parempi

© Kuva: Getty Images

Tämän kauden pahasti alisuorittaneelle Haas-tallille Brasilian GP oli pisteetön tapahtuma. Kaikki olisi kuitenkin voinut olla täysin ilman yhtä teknistä häiriötä, valittelee tallipomo Günther Steiner.

Romain Grosjean oli kiinni seitsemännessä sijassa turva-auton kerätessä letkan kasaan kisan loppuhetkillä. Kun matkanteko jatkui, pyyhälsi McLarenin Carlos Sainz ohi ranskalaiskuskista, pakottaen Grosejanin leveäksi. Sainz oli lopulta kolmas, mutta sijoja kähinässä menettänyt Grosjean 13:s.

Sainzin komea ohitus nähtävissä täältä

Steiner paljastaa Autosportille Grosjeanin auton MGU-K eli lämpöenergiaa keräävään ja siitä lisätehoja antavaan voimayksiköön iskeneen vian juuri kriittisellä taisteluhetkellä.

Steiner on vakuuttunut, että jos ranskalaiskuljettaja olisi saanut tehoja käyttöön normaalisti, olisi Sainz pysynyt takana. Kun kisa eteni miten eteni, olisi se voinut tuoda tallille sen historian ensimmäisen podiumin.

Suolaa haavoihin tallille lisää myös se, ettei Grosjean kärsinyt mystisestä tehonsaamisbugista kuin tuon yhden ainoan kerran. Se iski kuitenkin pahimmalla mahdollisella hetkellä.

Haas on valmistajien MM-sarjassa yhdeksäntenä eli toiseksi viimeisenä. Sillä on kasassa 28 MM-pistettä.

KATSO MM-PISTETILANTEET TÄÄLTÄ!

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Brasilian GP:n topit ja flopit: Ikimuistoinen GP tarjosi konnia ja sankareita


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.