Vettel ei suostunut nimeämään Leclerciä parhaaksi tallikaverikseen: ”Kun vertaa Kimiin…”

© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel ei suostunut nimeämään Japanin GP:n alla monacolaistähti Charles Leclerciä, 21, nopeimmaksi tallikaverikseen. Vettelin mukaan eri autoilla ajaneita kuljettajia on paha vertailla.

Leclerc on ottanut kauden edetessä vahvan niskalenkin nelinkertaisesta maailmanmestarista ja on noussut Vettelin edelle MM-pisteissä.

– Se (vertailu) ei ole reilua, koska aika on ollut niin lyhyt. Hän on nuori ja todella nopea. En usko, että kukaan sitä epäilee, Vettel sanoi.

– Ei sitä voi verrata, koska Mark (Webber), Kimi (Räikkönen), Daniel (Ricciardo), Vitantonio (Liuzzi) ja (Sebastien) Bourdais pitäisi laittaa samaan autoon samaan aikaan. Se ei olisi reilua.

Vettel myöntää Leclercin olevan äärimmäisen nopea, mutta muistuttaa monacolaiselta puuttuvan Webberin ja Räikkösen kaltaista kokemusta.

– Raa’asta nopeudesta puhuttaessa hän on todella nopea, mutta tämä on vasta hänen toinen kautensa F1:ssä. Tilanne on hyvin erilainen, kun vertaa Kimiin tai Markiin. He olivat olleet pitkään F1:ssä ja heillä on paljon enemmän kokemusta.

Lähde: Inside Racing