Valtteri Bottaksen kauden kolmas osakilpailuvoitto Japanin GP:ssä syntyi väkevän ajoesityksen päätteeksi. Menneisyyden haamut saivat monet kuitenkin pelkäämään voiton puolesta.

Bottas tipahti kärkipaikalta toiseksi miehen toisen varikkopysähdyksen myötä. Edelle nousi tallikaveri Lewis Hamilton, joka tuntui viihtyvän radalla pelottavan hyvin.

Valtteri Bottakselta mielenkiintoinen paljastus C Moren haastattelussa – ajoi Lewis Hamiltonin vanhalla autolla, selittyikö vauhti tällä?

[readmore from=”japanin gp”]

Tässä vaiheessa monet fanit, suomalainen selostamo ja jopa Bottas itse huolestuivat siitä, ajattaako Mercedes sittenkin Hamiltonin taktisella vedolla suomalaisen edelle ja kilpailun voittoon. Bottas kysyi asiaa jopa tiimiradiossa kesken kisan.

Pelko osoittautui lopulta turhaksi. Hamilton tuli varikolle kierroksella 42, ojentaen kärkisijan takaisin Bottakselle. Hamilton oli lopulta kolmas, kun Sebastian Vettel ehti Ferrareillaan Hopeanuolten väliin.

Kilpailun jälkeen C Moren haastattelussa Bottakselta kysyttiin, huolettiko häntä voiton menettäminen karvaalla tavalla.

– Totta kai mietin, pystyykö hän todella ajamaan (niillä renkailla) loppuun asti. Mutta eivät ne sitten kestäneet. Ennen kisaa tiesimme, että yhden ja kahden stopin taktiikan välillä tulee olemaan tiukkaa, mutta minun osaltani kaikki meni lopulta nappiin, Bottas kertoi.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.