Senna kolaroi mestaruudesta ja veti tulokasta turpiin – Japanin GP:n värikäs historia tähdittää Paalupaikka-podcastia

Ayrton Sennan kypärä
© Kuva: Getty Images

Japanin GP:ssä on ratkottu ikimuistoisella tavalla maailmanmestaruuksia, luotu sankareita ja konnia ja käyty jopa yksi nyrkkeilyottelu, jota tähditti Ayrton Senna. Paalupaikka-podcast käy lävitse kilpailun värikkään historian yksityiskohtaisesti.

Kiinnostaa sinua sitten Rush-elokuvasta tutut James Hunt ja Niki Lauda, Senna ja Alain Prost, tai Mika Häkkinen ja Michael Schumacher, on Japanin GP tarjonnut jokaiselle näistä kolmesta ikimuistoisia hetkiä nousevan auringon maassa.

Suomalaiset eivät taatusti unohda Häkkisen mestaruustaistoja Suzukassa 1998-2000, mutta formulamaailma tulee muistamaan ikuisesti myös kymmentä vuotta aiemmat tittelinratkaisut. Tuolloin Senna ja Prost kolaroivat kahdesti, molemmilla kerroilla jälkipeli oli rumaa.

F1-historiaa: Nämä kaksi Sennan ja Prostin ikimuistoista kolaria tekivät F1:stä supersuositun – tulehtunut mätäpaise poksahti kahdesti

Sennan tarinaan kuuluu myös vuoden 1993 kilpailun tapahtumat. Tuolloin brassilegenda päätti kouluttaa koppavaa tulokaskuski Eddie Irvinea nyrkein. Vanha tallikaveri yllytti humalaisen Ayrton Sennan tulokaskuskin kimppuun – F1-legenda tinttasi turpaan

Jos fiilistelet vanhoja aikoja mielummin kuuntelemalla kuin lukemalla, klikkaa auki tuorein Paalupaikka-podcastin jakso. SuomiF1-sivuston toimittaja Juuso Taipale käy lävitse Japanin GP:n historian vuosi vuodelta, nostaen esille tärkeimmät hetket. Muistatko nämä kaikki?

Sennan ja Prostin taistot kuulet ajassa 16:45


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.