Moottoriurheilulegenda lyttää sähköformulat – jakaa monien muiden ärsytyksen uudesta teknologiasta

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten kauden 1978 maailmanmestari ja yksi autourheilumailman komeimmista ansioluetteloista omaava Mario Andretti ei kuulu sähköformuloiden ystäviin.

79-vuotias Andretti voitti autourheilu-urallaan lähes kaiken mahdollisen. Formula ykkösissä hän valloitti maailmanmestaruuden kaudella 1978 Lotuksella, mutta sen lisäksi hän teki kovan uran myös urheiluautoissa ja Pohjois-Amerikan kilpa-areenoilla.

Yli 40 vuotta kestäneellä urallaan Andretti ajoi monennäköistä autoa ja kilpa-ajoneuvoa, jotka kattoivat lähes kaiken mahdollisen tekniikan osalta.

Sähköautot ovat vielä uusi juttu moottoriurheilupiireissä, mutta Andrettia ne eivät sytytä. Syy on tuttuakin tutumpi.

– En ole sähköautojen suuri ystävä. Minulle autojen äänet ovat tärkeitä. Kun ne viedään, katoaa puolet lajin viehätyksestä, Andretti toteaa drivetribe.comille.

Andretti arvostaa teknologian kehitystä, mutta hän toivoo moottoriurheilun huomioivan lajien vaatimukset.

– Rakastan teknologiaa, ja pidän ajatuksesta, jossa katsotaan aina eteenpäin, ei taakse. Mutta minulla on silti huoleni. Voitteko kuvitella autokisan, jonka äänimaisema muistuttaa sähköhammasharjoja? Yleisö lähtee oluelle avauskierroksen jälkeen. Mielestäni äänen täytyy olla mukana, mielenkiinnon säilyttämiseksi.