Forbes löysi Haasin F1-tallin tuoreimmista talousselvityksistä kohdan, joka valottaa amerikkalaisten jatkoaikeita autourheilun kuninkuusluokassa.

Vaikka F1-sarjan ainoa jenkkitalli laittoikin jopa 22 prosenttia aiempaa enemmän rahaa autonsa ja tiiminsä kehitykseen tänä vuonna, ovat tulokset radalla olleet karuja.

Haasin kuskikaksikko Kevin Magnussen ja Romain Grosjean ovat kolaroineet, tunaroineet ja riidelleet keskenään sekä tallipäällikkö Günther Steinerin kanssa jatkuvasti.

Kaiken lisäksi lukuisilla setelitukoilla tehostettu tekninen kehitys on pettänyt tallin toistuvasti.

[readmore from=”haas”]

Tilanne auton kanssa on ollut niin heikko, että Haas joutui poistamaan autostaan roppakaupalla päivityksiä ja palaamaan sen vanhaan versioon Venäjän osakilpailua varten.

Edellä mainitut vastoinkäymiset voisivat saada monet muut yksityistallit harkitsemaan F1-projektinsa lopettamista. Se ei kuulu kuitenkaan Haasin suunnitelmiin – ei ainakaan vuoteen.

Forbes havaitsi Haasin toukokuussa julkaistuista talousselvityksistä osuuden, jossa tallin kerrottiin saavan ”taloudellista tukea yhtiölle jatkaakseen ainakin 12 kuukauden ajan näiden taloudellisten selvitysten laatimispäivästä”.

Kyseisten tietojen perusteella amerikkalaiset ovat jatkamassa sarjassa ainakin ensi kauden ajan. Ensi vuoden jälkeen voimaan astuvat kovasti F1-kansaa puhuttaneet vuoden 2021 sääntöuudistukset, jotka voisivat miellyttää Haasia kulukattoineen ja tekniikkamullistuksineen.