Renaultin autokonsernin heikko taloudellinen tulos sai ranskalaismerkin miettimään menojaan uusiksi. Tarkasteluun on otettu myös F1-projekti.

Renault julkaisi eilen Q3-vuosikatsauksensa tuloksen, joka oli pörssiyhtiölle huolestuttavaa luettavaa. Tulos ja liikevaihto laskivat roimasti, mikä pakotti automerkin lupaamaan osakkeenomistajille keinoja kurssin kääntämiseksi.

Tiedotteessa Renault kertoi kartoittavansa uusien potentiaalisten yhteistyökumppaneiden etsimistä. Renaultin pääomistaja on Nissan, mutta automerkki on ollut pahassa jamassa jo lähes vuoden, kun entinen konsernijohtaja Carlos Ghosn pidätettiin kavalluksesta ja korruptiosta syytettynä.

Tiedotteessa Renaultin toimitusjohtaja Clotilde Delbos kertoo Renaultin etsivän keinoja taloudellisen tilansa korjaamiseksi. Delbosin sanojen mukaan kaikkia keinoja tutkitaan, ja F1-projekti nostettiin vielä erillisenä mainintana esille.

Vuonna 2016 F1-sarjaan tehdastiiminä palannut Renault on syytänyt projektiinsa satoja miljoonia. Viime vuoden tilinpäätös kertoi liikevaihdon olleen 164 miljoonaa euroa, joten F1-projekti on sille kallista puuhaa.

Renaultin tämän kausi on ollut pettymys, minkä lisäksi McLarenin menettäminen asiakastallin roolista on ollut kova takaisku. SuomiF1 esittikin jo kuukausi sitten huolensa Renaultin F1-jatkon puolesta, lue täältä.