Skandaali: Automaailman suuri pomo pidätetty – miten käy Renaultin F1-tallin?

© Kuva: Getty Images

Carlos Ghosn, yksi maailman vaikutusvaltaisimmista autoteollisuuden vaikuttajista, on pidätetty. Tapauksella voi olla myös vaikutusta formulavarikolle.

Autoyhtiö Nissanin hallituksen puheenjohtajana työskennellyttä Ghosnia syytetään taloudellisista väärinkäytöksistä. BBC:n mukaan Ghosn on pidätetty Tokiossa.

Ghosnin toimia ja yrityksen rahavirran hallintaa on tutkittu uutistoimistojen tietojen mukaan jo kuukausia. Autoyhtiön johtoryhmä on esittänyt Ghosnin sekä muiden vyyhtiin yhdistettyjen johtohahmojen erottamista tehtävistään.

Nissan on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. Sen tuoteperheeseen kuuluvista merkeistä Ghosn toimii tällä hetkellä Nissanin, Mitsubishin ja Renaultin johtajina. Viimeksi mainittu on pumpannut viime vuosina hurjasti rahaa F1-projektiinsa. Ghosn on ollut yksi formulahankkeen näkyvimmistä puolestapuhujista yhtiön sisällä.

Tieto Ghosnin pidätyksestä laittoi Renaultin osakekurssin syöksyyn. Osakkeen arvosta on sulanut tämän päivän aikana yli kymmenen prosenttia.

Mikäli Ghosnin tapaus järisyttää emoyhtiön tai Renaultin mainetta tai taloudellista tilannetta, voi se heijastua myös ranskalaismerkin F1-projektiin.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.