Kansainvälinen autourheiluliitto FIA harkitsee kypäräsäännön muuttamista, mikä estää kuljettajaa käyttämästä useampaa maalausta kypärässään kauden aikana.

Sääntö nousi esille Venäjän GP:ssä, kun venäläiskuljettaja Daniil Kvjat ei saanut lupaa muuttaa kypäränsä maalausta kotikisaansa. Kvjat oli jo kertaalleen ajanut erikoismaalatulla kypärällä Italiassa.

F1-sarjan säännöt eivät samat kaikille? Tämä erikoiskypärä kiellettiin ”liian erilaisena” – Max Verstappenin vastaavat hyväksytty

– Sanoin kuljettajille perjantaina illalla, että otamme asian käsittelyyn, mutta siihen vaikuttavat monet asiat. Se ei ole kiinni vain FIA:sta, vaan myös F1:stä ja televisio-oikeuksien haltijoista, F1:n kilpailujohtaja Michael Masi sanoi säännöstä.

Daniel Ricciardo kannustaa kilpaveljeään rikkomaan F1:n omituista sääntöä: ”Hänellä on jo lähtöruuturangaistuksia, joten mitä väliä?

Sääntö tuli voimaan kaudella 2015, jotta kuljettajien tunnistaminen olisi helpompaa. Sittemmin Halo-turvakaaren myötä se on jäänyt hieman vanhanaikaiseksi.

Lähde: Fox Sports