Haas neuvottelee konkarikuljettaja Robert Kubican kanssa simulaattorikuljettajan roolista tallissaan.

F1-veteraani Kubica on jäämässä ilman töitä moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Williams ilmoitti jo aiemmin miehen pestin tallissaan päättyvän kuluvaan kauteen.

Puolalaisen tiedetään neuvotelleen useammankin tallin kanssa mahdollisista työkuvioista.

Yksi vahvimmista ehdokkaista Kubican uudeksi talliksi näyttää olevan F1-sarjan ainoa amerikkalaisedustaja Haas. Formulakonkarille sovitellaan tallissa kehityskuskin viittaa.

[readmore from=”haas”]

– Keskustelemme asiasta. Puhumme roolista tallimme testikuskina, sillä meidän on kehitettävä yhä simulaattoriamme, Haasin tallipäällikkö Günther Steiner kertoi Reutersille Meksikossa.

– Olemme kelvollisessa pisteessä, mutta meidän on otettava vielä seuraava askel. Hän on ilman muuta yksi ansioituneimmista tuohon tehtävään. Siitä puhumme, tallipomo taustoitti.

Nimikirjoituksia odotteleviin sopimuspapereihin on kirjattu jo valmiiksi pykälä, jonka mukaan Kubican on päästävä vähintään kolmena kisaviikonloppuna aidon F1-auton rattiin vapaissa harjoituksissa.

– Kaikki simulaattorikuskist saavat myös ajoaikaa autossa, sillä heidän on korreloitava simulaattorityönsä sen kanssa, mitä auto tekee. Muutoin se olisi merkityksentä työtä, Steiner vakuutteli.