Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff surkutteli Ferrarin yllättävää aika-ajojen vauhtia ja tallinsa vaikeaa starttiasemaa Singaporen F1-osakilpailuun.

Vaikka Ferrari oli näyttänyt vielä hieman vaarattomammalta perjantain harjoituksissa, hyökkäsi ”tanssiva hevonen” yllättävän ärhäkästi lauantaina aika-ajoissa.

Italialaistallin 21-vuotiaan tähtipilotin Charles Leclercin kyyti oli niin väkevää, ettei Lewis Hamiltonilla ja Valtteri Bottaksella ollut muuta vaihtoehtoa kuin tyytyä seuraamaan menoa takaa.

Singaporen katuradan harvat ohituspaikat ja haasteet renkaiden hallinnassa tekevät Kaakkois-Aasian kisasta yhden niistä osakilpailuista, joissa aika-ajojen tulokset kertovat paljon kisan voimasuhteista.

[readmore from=”singaporen gp”]

Pusksita tullut Ferrarin suorituskyky kismitti Wolffia sunnuntain kilpailun alla. Osaansa joutumaan tyytynyt itävaltainen povaa joukoilleen vaikeuksia etenkin renkaiden hallinnassa.

– Tietenkin jos on nopein yhdellä kierroksella autossa ja renkaissa on oltava lämpöä tälle yhdelle kierrokselle. Tämä voi purra sinua kisamitalla, Wolff muistutti.

– Kun on kärjessä, on kuitenkin kohtuullinen mahdollisuus hallita renkaita siellä. Olisin mieluummin siellä hieman vaarantuneella autolla kuin parhaalla kisa-autolla, joka ei ole kuitenkaan paalulla, F1-konkari sanoi.

Lähde: Racefans