Taistelu rallin MM-sarjan kärkinimestä Ott Tänakista on typistymässä. Virolaisen jatko Toyotalla vaikuttaa entistä varmemmalta uusimpien käänteiden jälkeen.

Vapaille markkinoille singahtava Tänak on ollut haluttua tavaraa kaikkien rallin MM-sarjan tallien palkkalistoille. Toyotalla Tänak saisi voittoihin kykenevän kaluston, mutta mies on ollut tyytymätön sopimuksensa rahalliseen arvoon.

Tähän kovan vastineen löi pöytään Hyundai, joka olisi ollut valmis kaappaamaan virolaiskuskin omaan dream teamiinsa. Nyt kuitenkin sekä Tänak että Hyundai-pomo Andea Adamo ovat vahvistaneet neuvotteluiden tulleen päätökseensä.

– Kävimme vaikeita neuvotteluja, ja emme taida olla enää ystäviä, Tänak itse kommentoi Autosportille.

Lehden mukaan Tänakin Toyota-jatkoa uhkaa enää M-Sport, johon virolaiskuskilla on lämpimät välit yhteisen menneisyyden ansiosta. Toyotan resurssit ja hurja palkankorotus ovat kuitenkin pitämässä miehen Tommi Mäkisen luotsaaman tallin ykköstykkinä myös tulevaisuudessa.

Rallin MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Turkissa.