Autourheilun kattojärjestö FIA kaavailee Formula E -kilpailuihin uutta punaisiin lippuihin liittyvää rangaistusta, jonka myötä lipun arvoisesti törttöilleet kuljettajat diskattaisiin kerralla kisasta.

Tiukoilla ja ahtailla katuradoilla ajettavassa sähköformuloiden sarjassa rytisevät hiilikuitukatteet varsin tiuhaan tahtiin. Käytännössä yhtäkään kisaa ei selvitä ilman kolareita, ja valitettavan usein ketjukolarit tukkivat koko radan.

Nyt lajiliitto harkitseekin astetta ankarampaa ratkaisua jatkuvan kolaroinnin suitsimiseksi.

Formula E:n kisajohtajan Scott Elkinsin mukaan vireillä on ajatus punaisten lippujen järjestelmästä, jolla törttöilijät hoidettiin saman tien pois pelistä.

– Meillä on asioita tulossa, muutamia uusia sääntöjä sen osalta, miten hoidamme punaiset liput ja vastaavia asioita. Jos joku aiheuttaa punaisen lipun, he eivät saisi ehkä osallistua kisaan enää sen jälkeen, FIA-pomo valotti e-racing365-sivustolle.

– Eihän se koskaan estä kuskia painamasta täysiä ja yrittämästä voittaa kisaa, mutta yritämme tehdä muutamia asioita rauhoittaaksemme sitä edes hieman, Elkins perusteli muutosta.

Lähde: e-racing365