F1-sarja on julkaissut TOP5-videon Italian GP:n lähivuosien ikimuistoisimmista hetkistä. Listalta löytyy Mika Häkkisen faneille katkera muisto.

McLaren-legenda teki yhden uransa suurimmista ajovirheistä kauden 1999 kilpailussa. Ylivoimaisessa johdossa vailla mitään uhkaa kohti täyttä pistepottia matkalla ollut suomalainen teki karkean ajovirheen, kun hän vaihtoi yhden vaihteen liian pienelle radan tuolloisessa ensimmäisessä mutkassa. Väärän peliliikkeen seurauksena auton moottori sammui ja suomalaisen matkanteko päättyi siihen paikkaan.

Raskaasti pettynyt Häkkinen ei voinut salata pettymystään. Tiukan MM-tilanteen luomat paineet purkautuivat kyynelinä radan varressa puskassa.

LUE LISÄÄ: Mika Häkkisen yksi uran pahimmista ajovirheistä päättyi itkuun – suomalainen muistelee kohtalokasta virhettään

Häkkisen onneksi hän ei ole suinkaan ainoa Monzassa mokannut. Lewis Hamilton ajoi ulos kolmossijalta kauden 2009 kilpailussa viimeisellä kierroksella.

Vielä pahemman virhen teki puolestaan David Coulthard kaudella 1995. Paalupaikan napannut skotti spinnasi jo lämmittelykierroksella. Miehen onneksi kilpailu keskeytettiin hetkeä myöhemmin joukkokolarin seurauksena. Tämän ansiosta Coulthard pääsi lähtemään matkaan uusintastarttiin sittenkin paalupaikalta.

Katso TOP5-listaus alta tai tästä.