Red Bullin Max Verstappenin mukaan hänen tämän kauden huonot lähtönsä johtuvat Hondasta.

Verstappen on saanut tällä kaudella useita huonoja startteja menettäen paljon sijoja. 21-vuotias hollantilainen kertoo, ettei lähtöproseduuri ole muuttunut hänen neljän vuotensa aikana tallissa.

– Meillä on ollut vaikeuksia tällä kaudella sutimisen kanssa. Se on eri jokaisen moottorin kanssa. Tänä vuonna sitä on tapahtunut paljon, joten tiedämme, minkä eteen on tehtävä töitä, Verstappen sanoo Ziggo Sportille.

Verstappen ei ole julkisesti Hondaa syytellyt, mutta tällä kertaa hollantilainen sanoo suoraan vian johtuvan japanilaisvalmistajan moottorista.

– Olimme toiseksi paras talli lähdöissä viime vuonna, kuten myös vuosi aiemmin. Joten en usko, että me olemme yhtäkkiä unohtaneet, miten lähdetään hyvin. Mutta emme tiedä, miten moottori reagoi asetuksiimme. Voimme kokeilla paljon sitä testien avulla, ja Honda tekee tällä hetkellä töitä sen eteen.

– He tietävät jo asioita, joita pitää parantaa. Se vie kuitenkin aikaa, koska moottorin ominaisuuksia pitää muuttaa.

Belgiassa keskeyttäneen Verstappenin ensi viikonloppu on myös vaarassa kärkitaistelun suhteen. Jos hollantilainen ottaa Hondan uuden moottorin käyttöönsä, joutuu hän lähtemään kilpailuun lähtöruudukon perältä.

Lähde: grandpx.news