Belgian GP:n legendaarisin mutkayhdistelmä on saamassa uuden turva-alueen. Muutos ei kuitenkaan ole seurausta viime viikonlopun traagisista tapahtumista.

Eau Rouge ja sitä seuraava Raidillon-mutka ovat koko F1-kalenterin eittämättä legendaarisimmat mutkat. Nopeavauhtinen ylämäkeen kivuttava mutkayhdistelmä on ollut jo vuosia kaasu pohjassa ajettava kokonaisuus, johon on tuonut helpotusta asfaltoitu turva-alue.

[readmore from=”hubert anthoine”]

Onnettomuudet ovat silti olleet yleisiä Raidillon-mutkan päällä. Viikonloppuna Formula 2 -kilpailussa Anthony Hubert menehtyi rajussa onnettomuudessa saamiinsa vammoihin, kun Juan Manuel Correa ajoi hänen ylitseen auton ollessa turva-alueella.

Onnettomuus sai monet kritisoimaan nykyisiä asfalttiturva-alueita, minkä lisäksi vaatimukset soran ja nurmen palauttamisesta nousivat esille.

Paalupaikka-podcast on pitänyt asiasta meteliä jo kuukausia – kuuntele Spotifystä tuorein jakso, missä aihetta käsitellään!

Spa-Francorchampsin radan toimitusjohtaja Nathalie Maillet kertoi belgialaismedialle radan palauttavan soran turva-alueille kyseisiin mutkiin osittain. Päätös oli tehty jo ennen viime viikonloppua, sillä sora on vaatimus moottoripyöräkisojen järjestämiselle.

Täysin sora-alueeksi radanvartta ei voida kuitenkaan muuttaa. Alue, jossa Hubert ja Correa osuivat, toimii toisen varikkotien ulosmenoväylänä, joten sen täytyy säilyä ainakin osittain asfaltoituna. Epäselvää on vielä, tuleeko sora varikkotien ja muurin väliin.

Eau Rouge ja Raidillonin vasen puoli ovat kokemassa paluun sorapäällystykseen.

Lähde: F1i.com