Formuloiden maailmanmestari Jacques Villeneuve piti Anthoine Hubertin kuolonkolaria osoituksena Belgian F2-kisan turvajärjestelyiden puutteista.

22-vuotias formulalupaus Hubert menehtyi traagisesti lauantaina Belgian F2-sarjan osakilpailussa.

Nuorukainen joutui osalliseksi pahaa joukkokolaria, jossa kärsimänsä vammat vaativat hänen henkensä.

Odottamaton onnettomuus järkytti suuresti koko moottoriurheilun maailmaa. Vaikka kyseessä oli puhdas vahinko, oli Spa-Francorchampsin radan olosuhteilla F1-konkari Villeneuven mielestä oma osansa tilanteen rajuuteen.

[readmore from=”hubert anthoine”]

– Asfalttialueet ovat ongelma. Mitä tahansa tapahtuukin, kuskit sanovat siellä olevan asfalttia, jonka vuoksi riskejä voi ottaa enemmän. Autot eivät kuitenkaan pysähdy yhtä nopeasti asfaltilla kuin hiekalla. Se antaa turvallisuuden tunteen, joka on väärä, kanadalainen ryöpytti RTBF-televisiokanavalle.

Vuoden 1997 F1-mestari sätti myös nuorten kuskilupausten simulaattorikokemuksen määrää. Villeneuven mukaan simulaattori poistaa tärkeää realismin tunnetta nopeiden kilpa-autojen ohjastamisesta tosielämässä.

– Kuskit ajavat simulaattoreilla radoilla testaamisen sijaan. Tullessaan radalle he käyttäytyivät kuin olisivat simulaattorissa. Riskeistä tai vaaroista heillä ei ole enää kunnollista käsitystä, formulaveteraani harmitteli.

Lähde: RTBF