Renault’n tallipäällikön Cyril Abiteboulin mukaan FIA:n rangaistuskäytännöistä ei löydy selkeää linjaa.

Kuten aiempinakin kausina, kuninkuusluokan kilvanajoa on suitsittu tänä vuonna useaan otteeseen tuomarirangaistuksin. Sanktioita on jaettu niin ohituistaisteluista kuin teknisistä rikkeistäkin.

FIA on puuttunut F1-kisojen tapahtumiin joidenkin mielestä välillä turhan herkästikin.

Moni on toivonut lajiliitolta myös selvempää linjaa tai perusteluja rangaistuksilleen.

Erityisen näreissään kattojärjestön toimintatavoista on Renault, jonka tähtikuskin Daniel Ricciardon auto hylättiin Singaporessa aika-ajoista sääntöjen vastaisen voimayksikön vuoksi. Australialaisen kone tuotti sallittua enemmän sähköenergiaa.

– He ovat hukanneet punaisen langan. Se on hieman surullista, sillä tiedämme kaikki fanien haluavan vähemmän rangaistuksia. Se on selvää. Se on omituista, sillä yhtäältä voimme nähdä Michael Masin tuovan sisään uutta oppia. Yritämme olla järkeviä sääntöjen suhteen ja niiden vaikutusten osalta, Abiteboul valitti Motorsportin haastattelussa.