Entinen Formula 1 -mestari Jacques Villeneuve, joka on tunnettu kärkkäistä kommenteistaan, epäilee Hondalle ja Red Bullille tuskaista loppukautta.

Honda on ottanut merkittävästi kauden mittaan moottoritehossa Mercedestä ja Ferraria kiinni, mikä on nostanut Max Verstappenin mukaan voittotaisteluihin.

Villeneuven teorian mukaan Honda on kuitenkin ylirasittanut moottoreitaan, jotta se on saavuttanut kilpailijansa.

– Hondan koneet kestävät vain kolme tai neljä kilpailua. Siitä syystä heillä on ollut niin paljon enemmän tehoa kuin aiemmin. He eivät edes yritä ajaa seitsemää kisaa samalla moottorilla. Jos Mercedes ja Ferrari käyttäisivät samaa taktiikkaa, heillä olisi kolmekymmentä hevosvoimaa enemmän, Villeneuve sanoo Motorsport-Magazinin haastattelussa.

Honda on tuomassa huhujen mukaan moottoripäivityksen Italian GP:hen. Tämä tarkoittaisi sitä, että Red Bullin olisi selvittävä loput kahdeksan kisaa yhdellä moottorilla. Mikäli Hondan kone ei kestä pidempään kuin Villeneuve arvioi, joutuu Red Bull ottamaan pakosta ainakin yhdessä kisassa reilut lähtöruuturangaistukset.

Red Bull -pomo Helmut Marko kuitenkin kiistää GP Blog -sivuston mukaan väitteet. Itävaltalaisjohtaja kertoo sivustolle Villeneuven väitteiden olevan hölynpölyä.