Tallipomolta tyly tuomio F1:n tilasta – ”Neljä hyvää kisaa eivät ratkaise ongelmia”

© Kuva: Getty Images

Haasin tallipäällikön Günther Steinerin mielestä formula ykkösiä vaivaavat edelleen suuret ongelmat hitusen parempaan suuntaan kehittyneestä kilvanajosta huolimatta.

Kesän mittaan formulafanit saivat ilahtua pitkästä aikaa positiivisesti katsellessaan F1-kisoja. Euroopan kiertue tarjoili vauhdin ystäville ärhäkkiä ohitustaisteluja, joita ei edes suitsittu pahemmin tuomariston kabineteissa.

Moni piti viihdyttäviä ratakamppailuja lupaavana merkkinä kuninkuusluokan uudesta säännöstä. Rehellinen kilvanajo oli viimein palaamassa lajin keskiöön.

Steiner ei kuitenkaan suhtaudu asiaan aivan yhtä toiveikkain mielin. F1-konkarin mukaan formuloilla ei ole varaa tyytyväisyyteen.

– On oltava varovainen sen suhteen, että meillä oli muutama hyvä show. Emme saa koskaan unohtaa, että emme halua tappaa sitä (kehitystä), koska meillä oli neljä hyvää show’ta, Haas-pomo sanoi Motorsportille.

– Meidän yhä tehtävä lajista kokonaisuutena parempi. Meidän on saatava tasaväkisempi taistelukenttä, sillä tämä voisi olla maailman jännittävin urheilulaji. Emme saa koskaan unohtaa tätä.

Tallijehu peräänkuuluttaa lajiväeltä toimia ja kärsivällisyyttä kehittää F1-sarjaa eteenpäin.

– Kaikki ei ole hyvin, vaikka meillä oli neljä hyvää kisaa. Jollakin on yhä miljardin dollarin budjetti ja mahdollisuus elää tässä unelmien maailmassa.

– Meillä oli neljä hyvää kisaa, mutta on riskinä, että meillä onkin seuraavaksi neljä huonoa. Sitten me valitamme. Reagoimme liian herkästi. Suurempi kuva on pidettävä mielessä, Steiner avautui.

– Luojan kiitos, että meillä oli neljä mainiota kisaa. Haluamme kuitenkin 21 tai 22 samanlaista, Haas-johtaja muistutti.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.