Mitä tapahtui? Red Bull -pomo pyörsi puheensa floppikuskinsa jatkosta vain muutamassa päivässä

© Kuva: Getty Images

Pierre Gaslyn lähtöpassit Red Bullilta ovat tämän hetken kuumin puheenaihe F1-piireissä. Energiajuomatalli osoitti jälleen kerran itselleen tuttua poukkoilua kuljettajapolitiikassaan.

Gaslyn ja Alex Albonin tallipaikkojen vaihtaminen jo seuraavaksi ajettavaan Belgian osakilpailuun jatkaa kaavaa, jota tallilta on totuttu näkemään. Red Bullin nykyinen kuljettaja Max Verstappen nousi vastaavalla tavalla talliin kesken kauden 2016, tuolloin Daniil Kvjatin kustannuksella. Kvjat menetti puolestaan paikkansa Toro Rossolla kesken kauden 2017, tuolloin Gaslylle.

Red Bullin kuljettaja-asioista vastaava Helmut Marko on opittu tuntemaan tiukkana ja kovia päätöksiä pelkäämättömänä johtajana. Siihen nähden Gaslyn Red Bull -paikan menettäminen ei yllätä.

Yllätys on sen sijaan se, että vain viikkoa aiemmin ranskalaisen luvattiin jatkavan tallissa loppukauden ajan. Tuon vakuuden antoi tallipäällikkö Christian Horner Unkarin GP:n jälkeen. Lupaus heltyi siitä huolimatta, että Gaslylle kilpailu oli ollut jälleen kerran yksi suuri pettymys.

Sanojen pyörtäminen viikossa herättää spekulaatioita, mikä sai tallijohdon kääntämään kelkkansa. Tekikö tai sanoiko Gasly itse jotain, mikä katkaisi kamelin selän?

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale