Lewis Hamilton kahminut johtokierroksia tällä kaudella – tilastokakkosena pieni yllätys

© Kuva: Getty Images

F1-kauden 2019 ylitettyä puolivälin on hyvä hetki tarkastella tilastoja. Kisan johdossa ovat viihtyneet tutut nimet.

Johtokierroksen tilastoihinsa ovat merkanneet tällä kaudella viisi kuljettajaa. Ylivoimaisesti eniten kärjessä on viihtynyt Lewis Hamilton. Mercedes-kuski on ollut kärjessä kaikkiaan 351 kierroksen verran.

LUE MYÖS: SuomiF1 jakoi arvosanat kaikille kuljettajille 

Toisena tilastossa on Charles Leclerc. Ensimmäistä kauttaan Ferrarilla ajava monacolainen on ollut voitonsyrjässä kiinni sekä Bahrainissa että Itävallassa, mutta molemmilla kerroilla uran avausvoitto vaihtui pettymykseen aivan kilpailun loppuhetkillä. 124 johtokierrosta on kuitenkin lähes puolet enemmän kuin tallikaveri Sebastian Vettelillä.

Valtteri Bottas on viihtynyt kisan kärjessä 103 ja Max Verstappen 99 kierrosta. Molemmat ovat kuitenkin pystyneet kahteen osakilpailuvoittoon alkukauden aikana.

Moni saattaa ihmetellä, miksei Saksan GP:ssä hetken aikaa johtanut Lance Stroll ole mukana listalla. Hän piti kärkipaikkaa vain hetken, sillä lopulta kisan voittoon ajanut Verstappen onnistui ohittamaan hänet kesken Strollin johtokierroksen. Kun tilastoon merkitään tilanne maaliviivan kohdalla, ei Strollin suoritus täyttänyt näin ollen johtokierroksen määritelmää.

KUUNTELE PAALUPAIKKA-PODCASTIN UUSIN JAKSO: Käsittelyssä mm. alkukausi – vieraana MTV Urheilun Antti Rämänen