Kimi Räikkösen alkukauden erinomaiset otteet eivät ole jääneet huomiotta asiantuntijapiireissä. Autosport omisti suomalaiskuskin analysoinille kokonaan oman videon.

Täksi kaudeksi Alfa Romeolle siirtynyt kauden 2007 maailmanmestari on kerännyt yhtä vaille kaikki tallin 32 MM-pistettä. Räikkönen on ollut tänä vuonna kuin uudestisyntynyt tasaisten, mutta ilman suurta loistoa ajettujen Ferrari-vuosien jälkeen.

Autosportin F1-toimittajat Glenn Freeman, Edd Straw ja Scott Mitchell istuivat pohtimaan syitä Räikkösen tämän kauden menestykselle. Räikkönen sai aiemmin kehuja Autosportin väliarviossa: Kimi Räikkösen suoritustasoa kuvaamaan kehitettiin uusi verbi – ”tehdä Räikköset”.

Myös SuomiF1 ihasteli suomalaisveteraanin tasonnostoa omassa arviossaan.

Kolmikon mietteet noudattelevat tuttua linjaa. Räikkösen uskotaan nauttivan nykyisestä asemastaan Ferrari-vuosia enemmän, ja häiriötekijöiden puuttuminen on vapauttanut hänet repimään irti itsestään kiistattoman vauhdin.

– Räikkönen on tätä nykyä parempi kuljettaja keskikastin kuin huipputallin vaatimuksiin. Hänellä ei ole enää McLaren-vuosien ja ensimmäisen Ferrari-pestin aikaista hurjaa nopeutta, silloin hän oli parhaimmillaan nopein kaikista. Mutta se on luonnollista, nopeus katoaa vuosien myötä, Mitchell analysoi Räikkösen ikääntymistä.

Kolmikko korostaa kuitenkin Räikkösen löytäneen muita vahvuuksia paikkaamaan absoluuttisen nopeutensa hiipumista. Miehen älykkyys ja taito kerätä maksimipisteet käytettävissä olevalla kalustolla vakuuttavat raadin siitä, että Räikkönen on täysin oikea mies Alfa Romeolle.

Herkullisimmassa skenaariossa Straw mehustelee jopa Räikkösen jatkamiselal sarjassa jopa nykyisen ensi kauteen ulottuvan sopimuksensa jälkeenkin.

– Se on aikamoinen juttu, puhutaanhan kuitenkin 40-vuotiaasta kaverista.

Kuuntele Autospotin toimittajien jutustelu ja arviointi Räikkösestä alta tai tästä.