Kimi Räikkösen suoritustasoa kuvaamaan kehitettiin uusi verbi – ”tehdä Räikköset”

© Kuva: Getty Images

Autosport on antanut omat arvosanansa F1-kuljettajille kauden avauspuoliskosta. Kimi Räikkönen oli arviossa Valtteri Bottasta parempi.

SuomiF1 antoi kuskeille arvosanat jo reilut kaksi viikkoa sitten. Lue arviomme täältä. Autosport seurasi nyt viitoittamaamme tietä.

Kimi Räikkönen sai arvosanan kahdeksan. Kokeneen suomalaiskuskin tasaisuus ja varmuus ihastutti arvion suorittanutta Edd Strawia.

– Uusi verbi ”tehdä Räikköset” on tarpeen. Se tarkoittaa asioiden tekemistä hyvin ja vahvasti, mutta huomaamattomasti ja niin, ettei siihen kiinnitä huomiota. Räikkönen on tehnyt räikköset erinomaisesti tällä kaudella.

Straw kehuu Räikkösen olleen Alfa Romeolle kaikki kaikessa, onhan hän tuonut tallille yhtä vaille kaikki sen 33 MM-pistettä.

– Hän on tasan sitä, mitä keskikastin talli tarvitsee. Hän on ollut Alfalle arvokkaampi kuin mitä hän oli aiemmin Ferrarille.

Bottaksen arvio oli tyydyttävä seitsemän, vaikka suomalainen on napannut tällä kaudella kaksi voittoa ja neljä paalupaikkaa.

– Bottaksen kaudessa on niin paljon hyvää, kuten hänen parantunut aika-ajovauhtinsa ja lähes tasoihin pääseminen Lewis Hamiltonin kassa. Mutta se ei ole silti realisoitunut tuloksiksi, joita hänen olisi pitänyt saavuttaa. Rengaskuluman hallitseminen on edelleen hänen heikkoutensa, samoin kuin hellyys kilvanajotilanteissa. Näillä osa-alueilla hän häviää todella paljon tallikaverilleen, ja siksi hänestä ei ole todelliseksi tittelin uhkaajaksi, arvio kuuluu.

Straw kehuu kuitenkin Bottaksen tasonnoston vaikeaan viime kauteen verrattuna olevan kuitenkin erittäin hieno asia, ja se antaa hänelle kaikki edellytykset jatkaa Mercedes-uraa myös ensi kaudella.

Valtteri Bottas on kuskimarkkinoiden avaintekijä – tässä ovat suomalaisen vaihtoehdot Mercedeksen ohella, yksi todellinen jokerikortti 

Täyden kympin arviosta kuittaavat Hamilton ja Max Verstappen. Pierre Gasly sai nelosen, Lance Stroll, Antonio Giovinazzi ja Robert Kubica vitosen.