Fernando Alonso osallistuu ensi vuoden Dakar-aavikkoralliin.

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari kilpailee klassikkokilpailussa Toyotan kalustolla yhdessä kokeneen Marc Coman kanssa. Alonso on testannut aiemmin Toyotan aavikkoralliautoa, joten hyppäys uuteen kilpailumuotono ei tule hänelle täysin puskista.

Alonson Dakar-kokeilun lipsautti Twitterissä rallin veteraaniosallistuja Tom Coronel. Alonso itse ei ole vielä vahvistanut yleisenä salaisuutena pidettävää asiaa.

Alonso kilpaili päättyneellä kaudella japanilaismerkin riveissä kestävyyskilpailuiden MM-sarja WEC:ssä. Hän voitti lajin maailmanmestaruuden ja toisen Le Mansin 24 tunnin kilpailunsa tänä kesänä. F1-karkelot mies jätti viime kauden jälkeen.

Formula ykkösissä Alonso on ajanut 312 GP:tä. Voittoja kertyi 32, paaluja 22 ja pisteitä 1899 Minardin, Renaultin, McLarenin ja Ferrarin ratissa. Kahden MM-tittelin lisäksi hän sijoittui neljästi MM-pisteissä toiseksi