Rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinat käyvät tällä hetkellä kuumina. Ensi kauden kuljettajapaikoista riittää huhuja vaikka joka päivälle.

Siirtomarkkinoiden avaintekijäksi on noussut Ott Tänak, jonka sopimus Toyotan kanssa umpeutuu tämän kauden päätteeksi. Sarjan tämän hetken kenties nopein kuljettaja on haluttua tavaraa jokaisessa tallissa, ja virolainen tiedostaa tämän.

Tänak johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa, mutta miehen luottamus Toyotaan on ollut koetuksella jatkuvien teknisten ongelmien vuoksi. Edellisesä rallissa Sardiniassa hän menetti voiton viimeisellä pätkällä auton ohjaustehostimen hajottua. Ongelmia on esiintynyt myös muissa ralleissa pitkin kautta.

Toyota ja tallipomo Tommi Mäkinen ovat kaikesta huolimatta erittäin halukkaita jatkamaan Tänakin sopimusta. Miehen perässä ovat myös tiettävästi M-Sport ja uusimpana Hyundai, joka havittelee itselleen ”supertiimiä” maailmanmestaruuden varmistamiseksi.

Thierry Neuville on ollut tallin ykköstykki jo useamman vuoden ajan, minkä lisäksi tallin riveihin siirtyi täksi kaudeksi myös kaikkien aikojen rallikuljettaja Sebastien Loeb.

Tunkua on myös Toyotalle. Jari-Matti Latvalan sopimustilanne on auki. Miehen tilalle on puhuttu muun muassa Kalle Rovanperää.

Esapekka Lapin kausi Citroenilla on ollut vaikea. Suomalaisen jatko tallissa on vaakalaudalla, mikäli tulostaso ei parane.

Kausi jatkuu elokuun alussa Suomen MM-rallilla, joten sinivalkoisilla kuljettajilla on erinomainen iskunpaikka.