Pitkän linjan formulatoimittaja Keith Collantine uskoo, ettei Valtteri Bottasta tulisi korvata Esteban Oconilla Mercedeksen tallissa.

Viime aikoina kesän sopimusjulkistusten alla on liikkunut huhuja, joiden mukaan Mercedes harkitsisi lähtöpassien antamista Bottakselle.

Suomalaiskuskin sopimus on katkolla tämän vuoden jälkeen. Taustalla vuoroaan hypätä saksalaistallin kilpuriin on odotellut Mercedeksen oma kuskilupaus Ocon, josta erityisesti tallipomo Toto Wolffin tiedetään pitävän.

Racefansin konkarijournalisti Collantine ei kuitenkaan näe järkeä kelvollisesti suoriutuneen suomalaisen korvaamista kokemattomammalla nuorukaisella tässä vaiheessa.

– En näe, mikä pointti siinä olisi korvata Bottas Oconilla vuoden päätteeksi. Bottas ei ole varsinaisesti alisuorittanut. Hän tekee kelvollista jälkeä, mutta ei vain ole kyennyt haastamaan Hamiltonia kauden mittaan.

[readmore from=”bottas valtteri”]

F1-median veteraani ei usko Oconin luonteen sopivan yhteen supertähti Hamiltonin kanssa.

– En tiedä, mitä he hyötyisivät Oconin istuttamisesta toiseen autoon. Hän saattaisi olla parempi kuin Bottas, vaikkakaan sekään ei ole varmaa. Hän ei kuitenkaan hyväksyisi yhtä todennäköisesti selkäsaunaa Hamiltonilta ja aiheuttaisi todennäköisimmin jotain ongelmia, Collantine arvioi.

– Hänellä on ollut jo aiemmin useampia ristiriitoja vanhan tallitoverinsa Sergio Perezin kanssa ja tietenkin se kuuluisa yhtennotto Max Verstappenin kanssa, toimittaja muistutti.

– Osa minusta toivoo, että Ocon laitettaisiin toiseen autoon, sillä se johtaisi useampiin selkkauksiin. Jos olisin kuitenkin tallipäällikkö, en ottaisi millään kyseistä riskiä, Racefans-toimittaja korosti.

Lähde: Racefans

Seuraa SuomiF1:tä Instagramissa ja voit voittaa Kimi Räikkösen lippiksen!