Renault harkitsee radikaalia vetoa ensi kaudeksi – kaikki panokset aika-ajovauhtiin

© Kuva: Getty Images

Renault aikoo pohtia radikaalia muutosta autonsa suunnittelufilosofiaan ensi kaudeksi, jotta talli nousisi ylöspäin hierarkiassa.

Tehdastallina Renault asetti tavoitteekseen täksi kaudeksi olla selvästi keskikastin paras talli, mutta toistaiseksi tuosta ollaan jääty reilusti. Talli on valmistajian sarjassa vasta kahdeksantena, eikä sen vauhti ole ollut juuri parempaa muihin nähden. Tutustu pistetaulukkoon tarkemmin täältä.

Talli on jo myöntänyt tämän kauden olevan sille pienimuotoinen pettymys. Tallipomo Cyril Abiteboul kertoo Autosportille tallin miettivän kokonaan uudenlaista suhtautumistapaa ensi kauden autoaan ajatellen.

– Tässä vaiheessa vuotta voimme vielä tehdä muutamia dramaattisia muutoksia ensi kauden autoomme. Yksi on totta kai aerodynaaminen tehokkuus, toinen automme suorituskyvyn optimointi aika-ajojen ja kisavauhdin välillä. Nykyaikana (kun ohittaminen on vaikeaa) aika-ajojen merkitys on korostunut, joten meidän täytyy miettiä tosissaan mahdollisuutta rakentaa täysin puhdas ”aika-ajoauto”, Abiteboul paljastaa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.