Mika Häkkiseltä ehdotus – näin kyseenalaiset rangaistukset saataisiin pois F1-sarjasta

© Kuva: Getty Images

Kaksinkertainen Formula 1:n maailmanmestari Mika Häkkinen toivoisi, että rangaistuksia jaettaisiin F1-sarjassa kisojen jälkeen eikä niiden aikana. Häkkisen mukaan tuomaristo ehtisi tällä tavoin tutkia tilanteet kunnolla, eikä hätiköityjä ratkaisuja tehtäisi.

Kanadan GP:ssä porua herätti Ferrarin Sebastian Vettelin saama viiden sekunnin rangaistus, jonka avulla Mercedeksen Lewis Hamilton nousi voittoon.

– Tällaiset rangaistukset pitäisi analysoida paljon syvemmin ja niistä pitäisi keskustella kuljettajien kanssa, katsoa videolta ja mennä syvemmälle. Minunkin on vaikea antaa tuomio nopeasti tällaisissa tilanteissa. Jokainen tekijä pitäisi analysoida, mikä on tärkeää lajille ja faneille, Häkkinen sanoi Unibetin podcastissa.

– Jos tällaisia sattuu, analysoikaa ne kisan jälkeen. Jos siitä on annettava rangaistus, sen voi tehdä kisan jälkeenkin.