Mersu-pomon sääntöteorialle tukea toiselta tallipäälliköltä

© Kuva: Getty Images

Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer myöntyy Toto Wolffin linjaan, että vakaat säännöt johtavat parhaaseen lopputulokseen Formula 1:ssä.

Wolff tarkoitti vakailla säännöillä tilannetta, jossa samat säädökset pidetään useamman vuoden ajan. Näin ollen jokaisella tallilla on aikaa perehtyä niihin ja keksiä parhaiten toimivat systeemin. Tällöin myös kilpailu tasoittuu lopulta.

– Jos otamme esimerkiksi voimanlähteen. Ensiksi Mercedeksellä oli etu, mutta pidimme säännöt samoina. Honda tuli mukaan todella myöhään, muilla oli valtava aikaetu, mutta nyt he ovat saaneet muut kiinni, Szafnauer sanoi Racefansille.

– Joten hän on mielestäni oikeassa. Kun pidämme ne samoina, kaikki tulevat luonnollisesti samalle viivalle. Viisaimmat, rikkaimmat tai nopeimmat voittavat joka tapauksessa, mutta erot ovat paljon pienemmät tällä tavalla.

Formula 1:n uudet säännöt, jotka astuvat voimaan kaudesta 2021, esitellään lokakuun lopussa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.