Mercedes-pomo ymmärtää Sebastian Vettelin suuttumuksen – ”Jos olisi sattunut minulle, olisin heittänyt sen p*run laudan autoa päin”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff vakuutti ymmärtävänsä Ferrarin ja Sebastian Vettelin turhautumista Kanadan GP:n kohuttuun rangaistukseen.

Montrealin kisaa tukevasti johtanut Vettel menetti voittonsa yllättävän ajovirheen vuoksi, joka tulkittiin tahalliseksi kilpakumppanin estämiseksi.

Vettel ajoi hieman kisan puolivälin jälkeen mutkaan tullessaan nurmikolle, josta hän sinkosi takaisin radalle suoraan takaa tulleen Lewis Hamiltonin eteen.

Tuomaristo tulkitsi sääntökirjaa kuin piru raamattua ja langetti saksalaiselle viiden sekunnin aikarangaistuksen sekä kaksi rangaistuspistettä.

Ferrari-tähti oli tyrmistynyt tuomiostaan, sillä koki menettäneen autonsa hallinnan täysin vahingossa.

Vaikka aikasakko johtikin Mercedeksen voittoon, oli Wolff ymmärtäväisellä tuulella.

– Jos se olisi sattunut minulle, olisin potkaissut ja heittänyt sen pirun laudan autoa päin, F1-konkari sanoi Reutersille.

– Tunteet ovat loogisia ja hyväksi tälle lajille. Tämä on yksi tyypillisimmistä rangaistuksista, jotka nähdään kiistanalaisena.

Kaikesta huolimatta Mercedes-johtaja peräänkuulutti kunnioitusta tuomariston päätökselle.

– Mielestäni tuomareiden pitäisi olla ihmisiä, joita kuuluisi tukea. Siellä oli muun muassa Emanuele (Pirro), häntä ammattimaisempaa ja kokeneempaa ei löydykään, Wolff korosti.

– Uskon heidän tutkineen tilannetta ja sitä on kunnioitettava. Meidän ei pitäisi provosoida sitä enempää, tallipamppu toivoi.

Lähde: Reuters